Ελληνική Κρεμμυδόσουπα από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη στην εκπομπή του mega, “Πρωινό μου”
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 80 γραμμάρια αλεύρι
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 2 λίτρα νερό με 3 ζωμούς κοτόπουλου
- 3/4 ποτηριού κρασί λευκό
- πιπέρι
- φύλλα δάφνης
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ :
- κονιάκ
- κρουτόν με μετσοβόνε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά μέχρι που να καραμελώσουν μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμηστεί το κρασί τελείως.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η σούπα μας. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κονιάκ κια ψωμάκια που έχουμε τοποθετήσει στο φούρνο με τυρί μετσοβόνε.