ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ!
ΥΛΙΚΑ:
- 75 γραμμάρια κακάο
- 180γραμμάρια αλεύρι
- 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 3 γραμμάρια τριμμένο μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε πρώτα τα παντζάρια με τη βοήθεια της ζάχαρης και αφού τα αδειάσουμε σε μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αν θέλουμε και το μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή τοποθετούμε στο εσωτερικό μίας φόρμας διαμέτρου 20 εκ. λαδόκολλα και εκεί αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με άχνη.Μπορούμε την παραπάνω συνταγή να τη φτιάξουμε μέσα στο μπλέντερ. Δηλαδή, την ώρα που πολτοποιούμε τα παντζάρια με τη ζάχαρη να προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και τα αυγά. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα στερεά συστατικά.Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10
Κόστος 3.30 €
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αν θέλουμε και το μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή τοποθετούμε στο εσωτερικό μίας φόρμας διαμέτρου 20 εκ. λαδόκολλα και εκεί αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με άχνη.Μπορούμε την παραπάνω συνταγή να τη φτιάξουμε μέσα στο μπλέντερ. Δηλαδή, την ώρα που πολτοποιούμε τα παντζάρια με τη ζάχαρη να προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και τα αυγά. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα στερεά συστατικά.Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10
Κόστος 3.30 €