Βασιλόπιτα κεϊκ του Άκη Πετρετζίκη στο Πρωινό μου

Υλικά για το μείγμαα 1

  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια  άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 – 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 γραμμάρια  μαστίχα
  • 1 συσκευασία μαχλέπι

Υλικά για το μείγμαα 2
200 γραμμάρια  αυγά
75 γραμμάρια  γάλα

Υλικά για το μείγμα:3
400 γραμμάρια  αλεύρι
1 κουτί μπεϊκιν πάουτερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο και άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πρώτου μείγματος (αφού τα έχουμε θρυματίσει στο μπλεντερ με μια κουταλιά ζάχαρη).
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε – Αλευρώνουμε μια φόρμα κεϊκ και ψήνουμε το κεϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, αφού πρώτα έχουμε αλοίψει το πανω μέρος του κεϊκ με ένα κρόκο αυγού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.