ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 160 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Αδειάζουμε επάνω την κρέμα* και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε προαιρετικά με κανέλα.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά.
Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 8-10