Χειροποίητη μουστάρδα χωρίς χημικά και συντηρητικά!
Υλικά (Για 1 φλιτζάνι) :
•1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη
• 2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού
• 1/4 του φλιτζανιού νερό
• 2 κουταλιές λευκό ξίδι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί.
Ανάλογα με την προτίμηση μας, αν δηλαδή θέλουμε τη μουστάρδα μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους χτυπάμε λιγότερο.
Διαλύουμε καλά σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό και ύστερα ρίχνουμε και τους κοπανισμένους σπόρους.
Προσθέτουμε το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.
Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αυτή η μουστάρδα διατηρείται για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.