Γαρίδες με χαρουπόμελο από το Λευτέρη Λαζάρου στο “Πρωινό μου”.
Υλικά :
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 10 μεσαίες γαρίδες
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγη μαντζουράνα
- Ελαιόλαδο
- 15 γραμμάρια χαρουπόμελο
- Ζωμό γαρίδας
- Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πιπεριές σε λοξές, λεπτές φέτες.
Βράζουμε το ρύζι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι πρώτα τις κίτρινες πιπεριές και αφού τσιγαριστούν αυτές προσθέτουμε και τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένη μαντζουράνα,τις γαρίδες και λίγο ζωμό γαρίδας.
Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα και λίγη ψιλοκομμένη μαντζουράνα.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαντζουράνα.