Γαύρος μαρινάτος με ελιές

gauros

Γαύρος μαρινάτος με ελιές

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια φρέσκο ​​γαύρο
  • 1 φλιτζάνι ξύδι μήλου
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία των ψαριών.
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια
Αφαίρεση και της ραχοκοκκαλιάς  και χωρίζουμε σε δύο φιλέτα.
Αυτό το κάνουμε σε κάθε ψάρι.
Πλένουμε και ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να στραγγίξουν.
Σε βαθύ σκεύος απλώνουμε τα φιλέτα του γαύρου.
Όταν τελειώσουμε τη πρώτη στρώση, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε ξύδι μέχρι και καλυφτούν τα φιλέτα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπο ψάρια και σκεπάζουμε με ξύδι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο ή  διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για  λίγες ώρες (το καλύτερο θα ήταν μια ολόκληρη νύχτα).
Μαρινάρουμε τα ψάρια  (να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα) και τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι και πάλι για να στραγγίξουν.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το ίδιο κάνουμε και με το μαϊντανό που πλένουμε, στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Όταν το ψάρι είναι καλά στραγγισμένο, τοποθετούμε  κάθε κομμάτι ξανά σε μια βαθιά πιατέλα.
Πασπαλίζουμε σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μερικά από τα φιλέτα γαύρου τα τυλίγουμε  γύρω από μία ελιά και τα συγκρατούμε με  μια οδοντογλυφίδα.
Έτσι έχουμε  δύο ειδών ορεκτικά με γαύρο.
Απολαύστε το!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.