Γλυκό τράϊφλ από την Έλσα και τη Στεφανία από το Junior Master Chef και τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.
Υλικά:
- 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παγωμένη(από το ψυγείο)
- 1 πακέτο ζάχαρη άχνη
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 10 – 15 φράουλες
- 10 – 15 βατόμουρα
- φρέσκια μέντα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο το μασκαρπόνε με το σύρμα και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ,στο μπολ, χυμό μισού λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού γίνει η σαντιγύ, την προσθέτουμε και αυτή στο μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Κόβουμε σε κομμάτια τα σαβαγιάρ.
Σε ένα ποτήρι παγωτού,βάζουμε λίγα κομμάτια σαβαριάρ στον πάτο, λίγο από το μείγμα μας πάνω από τα σαβαγιάρ και ξαναρίχνουμε σαβαγιάρ κομματάκια και ξανά λίγο από το μείγμα.
Έχουμε κόβει τις φράουλες και τα βατόμουρα στην μέση ή στα 4 και στολίζουμε με αυτά.
I read your post and wished I was good eunogh to write it