Κοτόπουλο με λεβάντα και μέλι και μελιτζάνες στο πήλινο με ζαμπόν και τυρί Μετσοβόνε από τον μικρό Χρήστο Σουβατζόγλου και Πένες με ρόκα από την Ελένη Ψυχούλη στην εκπομπή “Chef on air”.
Ο μικρός Χρήστος Σουβατζόγλου μας μαγειρεύει κοτόπουλο με λεβάντα και μέλι και μελιτζάνες στο πήλινο με ζαμπόν και τυρί Μετσοβόνε.
Η Ελένη Ψυχούλη μας μαγειρεύει πένες με ρόκα στη στήλη “Μακαρονάδα αγάπη μου”.
Μάθετε πως να κόβετε και να σερβίρετε εύκολα και σωστά, στο tip της ημέρας.
Ημερομηνία Προβολής: 10/11/2011
ΥΛΙΚΑ για το κοτόπουλο με λεβάντα και μέλι:
- 3 μπούτια κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κλωνάρια λεβάντας
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα MAILLE Dijon originale
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Mουστάρδα MAILLE Dijon originale για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά βάζουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, τη σόγια σος και τις σκελίδες σκόρδου αφού τις σπάσουμε με το χέρι (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και δύο κουταλιές μουστάρδας).
Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά και να διαλυθεί το μέλι.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ένα πυρίμαχο ταψί.
Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αν θέλουμε μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν καλύτερα.
Ψιλοκόβουμε τη λεβάντα πάνω από το κοτόπουλο και μέσα στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 50 λεπτά γυρίζοντας ενδιάμεσα 1 φορά.
Σερβίρουμε με μουστάρδα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ για δύο άτομα:
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 φέτες τυρί μετσοβόνε
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 3 φέτες ζαμπόν
- 100 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα, την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Καθώς τηγανίζονται συμπληρώνουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειαστεί επειδή οι μελιτζάνες το απορροφάνε γρήγορα.
Αρωματίζουμε με λίγο τριμμένο θυμάρι τις μελιτζάνες, προσθέτοντάς το στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε τετραγωνάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πήλινα μπολάκια, καλύπτουμε με μια φέτα τυρί μετσοβόνε
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ για τις πένες με ρόκα:
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού πένες
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
- 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 50 γραμμάρια ανθότυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και αφού γυαλίσει
προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαγειρευτεί λίγο η ντομάτα προσθέτουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε μέσα
στη σάλτσα για να γίνει πιο κρεμμώδης.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τη ρίγανη και ανακατεύουμε
Με το χέρι «σπάμε» τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις μαραθεί λίγο η σάλτσα προσθέτουμε στο τηγάνι και τις πένες και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.