Τορτελίνι με ρικότα, πράσο, γλυκιά κολοκύθα και φασκόμηλο από τους σεφ του Junior Master Chef στον ημιτελικό!
Δείτε το βίντεο από το δέκατο ένατο επεισόδιο του Junior Master Chef.
Επίσης δείτε και την συνταγή γραμμένη (υλικά και εκτέλεση), κάτω από το βίντεο.
Αν αργήσει να φορτώσει το βίντεο μην ανησυχήσετε … είναι φυσιολογικό.
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 5 Αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για το πράσο
- πράσο
- κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο
- θυμάρι
Για τη γέμιση
- 300γραμμάρια ρικότα
- 100γραμμάρια παρμεζάνα
- φασκόμηλο
- τσάιβς
- αλάτι
- πιπέρι
Για την εκτέλεση
- τσάϊβς
- φρέσκο κρεμμύδι
- βούτυρο
- ζωμό
- σχίζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το ζυμάρι
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον “γάντζο”.
Για τη γέμιση
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το πράσο
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες.
Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ζωμό (ίσα-ίσα να τα σκεπάζει) αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι.
Τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό.
Για την κολοκύθα
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ζωμό και λίγο βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμη την χτυπάμε πολύ καλά με το μπίμερ να γίνει κρέμα.
Εκτέλεση της συνταγής:
Ανοίγουμε την πάστα και φτιάχνουμε τα τορτελίνια.
Τα βράζουμε σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά.
Τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι και προσθέτουμε λίγο από την κολοκύθα.
Δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε λίγο φασκόμηλο.
Προσθέτουμε λίγο ζωμό και λίγο βούτυρο για να δέσουμε την σάλτσα μας.
Ψιλοκόβουμε λίγο τσάϊβς και λίγο φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και τελειώνουμε με λίγο σχίζο.