Ρεβύθια στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Σήμερα 6/3/2012 ο Άκης μας έφτιαξε μία ακόμα νηστίσιμη συνταγή με ρεθύθια στο φούρνο, στο “Πρωινό μου” του Mega!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ρεθύθια
  • 2 πράσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμό ή 2 κύβους μυρωδικών
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 δάφνη
Υλικά για το πέστο πιπεριάς:
  • 3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι (ή καρύδια ή αμύγδαλα ή κάσιους)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια ,το λιγότερο για 6 ώρες , σε ένα μπολ με μία πρέζα αλάτι.
Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κάρυ, το ζωμό, τη δάφνη,το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, 1 λίτρο νερό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Περιμένουμε να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Αν έχουμε γάστρα είναι ακόμα καλύτερο και δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε μιάμιση ώρα στους 160 βαθμούς σκεπασμένα και ακόμη μισή ώρα ξεσκέπαστα.Για το πέστο:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Ο Άκης γαρνίρισε με πέστο, προσούτο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
Όσοι όμως νηστεύουν δεν θα βάλουν προσούτο.!
Η σάλτσα πέστο ταιριάζει και με μακαρονάδα!

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.