Δαμάσκηνα με κρέμα αγκλέζ

Δαμάσκηνα με κρέμα αγκλεζ

Δαμάσκηνα με κρέμα αγκλεζ

 

 

Υλικά:

  • 10-12 δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζάνι τρίμματα ψωμιού
  • 4 κουταλιές ζάχαρη, καστανή
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 αβγά
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Σε μπεν-μαρί που βράζει σε χαμηλή φωτιά, χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, έως ότου ενωθούν.

Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η κρέμα να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ωστόσο πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ προσθέτοντας από πάνω  τα τρίμματα του ψωμιού, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, ανακατεμένα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο, περιχύνουμε τα δαμάσκηνα με την κρέμα και σερβίρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.