Το νοστιμότερο σπιτικό παγωτό από τον Άκη Πετρετζίκη!
Υπάρχουν 4 τρόποι να κάνουμε παγωτό:
- Από κρέμα αγκλέζ σε παγωτομηχανή(διαρκεί για 2-3 μέρες)
- Με το μηχάνημα pacojet (διαρκεί για μισή ώρα)
- Με πολλά συντηρητικά (τριμολίνη…)(διαρκεί πολύ καιρό αλλά δεν είναι υγιεινό)
- Ο παρακάτω…
ΥΛΙΚΑ για τη βάση:
- 500 ml γάλα
- 300 γραμμάρια κρέμα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα (το τυρί περιέχει καζεΐνη και βοηθάει να έχουμε τη σωστή υφή)
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ (15 γραμμάρια)
ΥΛΙΚΑ για τη σοκολάτα:
- 60 γραμμάρια κακάο
- 100 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ για την πραλίνα:
- 3 κουταλιές πραλίνα και λίγα φουντούκια ή ό,τι άλλο θέλετε για γεύση, όπως βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 400 ml γάλα, το αλάτι, το μέλι, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
Στα 100 ml κρύο γάλα προσθέτουμε μια κουταλιά κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουερ στη κατσαρόλα με τα υλικά που έχουν πάρει βράση.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα(περίπου 3 λεπτά).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνοντας σιγά σιγά το μείγμα από τη κατσαρόλα.
Έως εδώ έχουμε φτιάξει τη βάση.
Βάζουμε τη γεύση που επιθυμούμε και κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε πάγο.
Μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα σε μία σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και να τη βυθίσουμε στον πάγο.
Όπως είναι το μείγμα στον πάγο το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει.
Κακό είναι να το ανακατεύουμε κάθε 1 – 2 ώρες πιέζοντας τη σακούλα.
Για γεύση βανίλια ρίχνουμε 2 μερίδες βανίλια σκόνη ή λίγες σταγόνες .
Για γεύση πραλίνα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μερέντα πραλίνα.
Στη πραλίνα μπορούμε να προσθέσουμε και φουντούκι χτυπημένο στο μούλτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα στη βάση.
Αφού κρυώσει το παγωτό στη κατάψυξη μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο θέλουμε….μερέντα, μπισκότο, ξηρούς καρπούς, γκοφρέτα…..
Ακη είσαι ένας και μοναδικός τέλειος ΜΠΡΑΒO