Λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια καρότου!

Κριτσίνια καρότου
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γραμμάρια λάδι ελαφρύ
- 200 γραμμάρια κρασί λευκό
- 200 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 3 καρότα
- Λίγο σουσάμι ή νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα καρότα στο μπλέντερ για να αλεστούν.
Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τα χτυπάμε για λίγο έως ότου να ενωθούν τα υλικά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα υλικά από το μπλέντερ και τα ζυμωνουμε όλα μαζί.
Σε ένα πιάτο έχουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι ή τη βρώμη.
Πλάθουμε μπαστουνάκια τη ζύμη, βουτάμε στο νερό και στη συνέχεια τυλίγουμε με σουσάμι ή βρώμη.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.