Τυρόπιτα κανταΐφι 4 τυριά
Υλικά:
- 1 συσκευασία κανταίφι
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 400 ml φρέσκο γάλα
Υλικά για τη γέμιση:
- 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γραμμάρια έμενταλ τριμμένο
- 100 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
- 100 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- Λίγο πιπέρι
- 80 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο Σε μια κατσαρόλα και καβουρντίζουμε το αλεύρι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή κρέμα (όπως τη μπεσαμέλ).
Κατεβάζουμε τη κρέμα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το μείγμα θα πρέπει να «στέκεται».
Ανοίγουμε με τα χέρια τα φύλλα κανταΐφι σε ομάδες , περίπου 15-16 μπάλες θα πάρει το ταψί ( 23χ40 εκ.) και στο κέντρο προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα.
Τυλίγουμε τη γέμιση με το κανταΐφι γύρω-γύρω και δημιουργούμε μπάλες.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα μισά φύλλα στο πάτο του ταψιού, στη μέση τη γέμιση και τα υπόλοιπα από επάνω.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας.
Τοποθετούμε κοντά κοντά τις γεμισμένες μπάλες και από επάνω περιχύνουμε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε από το βουτύρωμα του ταψιού.
Κατά τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου, έως ότου το κανταΐφι ροδίσει και τραγανίσει.
Η τυρόπιτα αυτή σερβίρεται και ζεστή και κρύα.