Σπιτικές καριόκες της Λίνας
Υλικά:
- 1 κέικ ( το φτιάχνουμε ή το αγοράζουμε)
- Λικέρ της αρεσκείας σας
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
- 500 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψιχα κοπανισμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σπάμε σε ένα μπολ το κέικ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τρίμματα.
Περιχύνουμε τα τρίμματα με την κρέμα γάλακτος, λίγο λικέρ τις αρεσκείας μας και προσθέτουμε τη καρυδόψιχα.
Πλάθουμε έως ότου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες, λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, πλάθουμε το μείγμα από το ψυγείο σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε ένα ένα στη κουβερτούρα.
Απλώνουμε σε μία επιφάνεια λαδόκολλα και ακουμπάμε τις καριόκες.
Τις αφήνουμε να “σταθούν”. Προσέχουμε μην τρέξει η κουβερτούρα και ενωθούν μεταξύ τους.
Αν χρειαστεί τις χωρίζουμε με ένα κουταλάκι.
Αφού κρυώσουν , τις ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τις βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες πριν τις προσφέρουμε.
tip:
Εναλλακτικά, μπορούμε αφού πλάσουμε το μείγμα, να του δώσουμε σχήμα μπαστουνιού, να το τυλίξουμε με μεμβράνη και να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες (όσο χοντρές επιθυμούμε), και βουτάμε μία μία φέτα στη κουβερτούρα.