Φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά στο πήλινο!
Υλικά:
- 1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα
- 1 ντομάτα μεγαλούτσικη
- Πράσινη πιπεριά ή και καυτερές πιπεριές
- Λίγο ελαιόλαδο
- Πιπέρι, ρίγανη
- 1 αυγό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος τοποθετούμε τη φέτα και τη σκεπάζουμε με τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.
Από πάνω προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς. Μπορούμε να προσθέσουμε και καυτερές πιπεριές για να κάνουμε το ορεκτικό μας πικάντικο…και έτσι δημιουργούμε ένα είδος “μπουγιουρντί” (πολίτικη συνταγή), με τη διαφορά ότι είναι σε πήλινο και όχι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε προαιρετικά ένα αυγό και το ρίχνουμε και αυτό στο πήλινο από πάνω από τα υλικά μας.
Ψήνουμε τη φέτα μας στους 180 – 200 βαθμούς, σε φούρνο πάνω κάτω για περίπου 15 – 20 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό!
Καλή μας όρεξη!