Πέρκα στο φούρνο με ντομάτα και μαΐντανό

Πέρκα με ντομάτα και μαΐντανό

Πέρκα με ντομάτα και μαΐντανό

Τη συνταγή μας την έστειλε ο φίλος μας ο Χρήστος από τη Ναύπακτο. Τον ευχαριστούμε και περιμένουμε και άλλες τέτοιες νόστιμες προτάσεις!

Υλικά:

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλα κομμάτια φιλέτου πέρκας
  •  3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 2-3 ντομάτες


Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι πιπέρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε την πέρκα κομμένη σε χοντρές φέτες και τη περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από τα υλικά που τσιγαρίσαμε. πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τη πέρκα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο πάνω κάτω.
Όταν ροδοκοκκινήσει η πέρκα από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσέχουμε μην μας στεγνώσει. Αν δούμε ότι χρειάζεται και άλλο νερό μπορούμε να προσθέσουμε.

 

Εναλλακτικά μπορούμε να αλευρώσουμε πρώτα τα φιλέτα πέρκας και να τα τηγανίσουμε ελαφρώς λίγο πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί για ψήσιμο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μμμμμ, φαίνεται πολύ νόστιμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.