Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα(χωρίς κόκαλο)
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- αλεύρι
- πιπέρι
- ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- Λίγο λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό με το κρασί και το τζίντζερ.
Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου.
Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Το περνάμε από το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και το βάζουμε να τηγανιστεί σε καυτό λάδι.
Τοποθετούμε το τηγανισμένο κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
Στη σάλτσα από λεμόνι προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά, τη βάζουμε στη φωτιά και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τη σάλτσα λεμονιού σε κάθε μερίδα κοτόπουλου.
Ελπίζω να απολαύσετε!
Καλή όρεξη!