Σπιτικό Παγωτό Βανίλια
Δεν σας κρύβω ότι προτιμώ τη σοκολάτα σε οποιοδήποτε γλυκό – επιδόρπιο. Η βανίλια έρχεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων μου.
Εντούτοις, όταν πρόκειται για παγωτό, ευχαριστιέμαι εξίσου και τη βανίλια και τη σοκολάτα.
Πριν λίγες μέρες έφτιαξα ένα παγωτό βανίλια (100% σπιτικό παγωτό).
Σας δείχνω και εσάς πως…
Οι ποσότητες των συστατικών είναι για 12 μερίδες.
Ακολουθείστε τις οδηγίες που σας γράφω και βοηθηθείτε από τις παρακάτω φωτογραφίες.
Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, χρησιμοποιείστε την κατάψυξη του ψυγείου σας και με ένα πιρούνι θα ανακατεύετε το μείγμα κάθε μισή ώρα περίπου.
Το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο αλλά θα είναι εξίσου νόστιμο και απολαυστικό!
Χτυπήστε 8 κρόκους αυγών με δύο φακελάκια βανίλια σκόνη και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένα.
Ανοίξτε την κάψα από δύο βανίλιες και βγάλτε τα σπέρματα από μέσα.
Προσθέστε τις κάψες και τα σπέρματα σε 400 ml γάλα και βάλτε το σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το ζεστό γάλα (όχι βραστό), σουρώνοντας το σε λεπτό σουρωτήρι, μέσα στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή, κλείνουμε το καπάκι και πατάμε το κουμπί.
Εαν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης, το βάζουμε στην κατάψυξη και όπως προείπαμε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε μισή ώρα .
Όταν το μείγμα αρχίζει να στερεοποιείται, μπορούμε να προσθέσουμε μούρα, φρούτα του δάσους, κύβους σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε να βρούμε στο παγωτό.
Είναι έτοιμο όταν είναι έτοιμο (σε περίπου 30-35 λεπτά). Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη, αν δεν το φάμε επί τόπου.
Καλή μας απόλαυση!!!