Μεσογειακή Σαλάτα αλά Ισπανία
Υλικά:
- 4 γαρίδες
- 2 μικρές ντομάτες
- 1/2 κεφάλι μοτσαρέλα
- 50 γραμμάρια αγγούρι
- 3 φύλλα μαρούλι iceberg
- 3 φέτες πράσινη πιπεριά
- 3 φέτες κίτρινη πιπεριά
- 5 ραπανάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 πράσινες ελιές
- ρίγανη
- βασιλικός
- αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμύδια.
Τα αγγούρια, τα ραπανάκια, τις πιπεριές και τις ντομάτες τα κόβουμε σε φέτες.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά τις γαρίδες.
Κόβουμε σε φέτες τη μοτσαρέλα και τις τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα.
Πάνω από τη μοτσαρέλα ρίχνουμε τα λαχανικά και γαρνίρουμε με τις γαρίδες.
Πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Όποιος θέλει μπορεί να περιχύσει τη σαλάτα με μια σάλτσα από ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξύδι