Σκουμπρί αλά ελληνικά
Υλικά:
- 4 σκουμπριά
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50-100 ml λάδι
- 200 ml λευκό κρασί
- 200 ml χυμό ντομάτας
- 2-3 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 5-6 φύλλα δάφνης
- λίγο πιπέρι
- θυμάρι
- αλάτι
- ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε το λάδι από πάνω.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με θυμάρι, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, πιπέρι, το κρασί και το χυμό από τις ντομάτες.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Κάθε ένα τέταρτο της ώρας το βγάζουμε,και με ένα κουτάκι παίρνουμε το ζουμί από το ταψί και το ρίχνουμε απαλά από τα ψάρια.
Πριν το σερβίρουμε το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, πουρέ πατάτας, κλπ..
Απολαύστε το!