Η Γλυκιά Κολοκυθόπιτα της Κυρίας Ευτυχίας
Υλικά:
- 6 φύλλα (χειροποίητα ή κρούστας έτοιμα)
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές σούπας
- 1 κουταλιά σούπας κανέλλα τριμμένη
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κολοκύθι λίγο μεγαλούτσικο ή δύο μικρά
Εκτέλεση:
Κόβουμε στα δύο το κολοκύθι (κατά μήκος) .
Με ένα μεγάλο κουτάλι ξύνουμε την ψίχα του κολοκυθιού.
Αφού τελειώσουμε, στύβουμε καλά μια φορά την ψίχα.
Τοποθετούμε την ψίχα σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Προσθέτουμε την κανέλλα , το γαρύφαλλο , το αλάτι, τη ζάχαρη και 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε και φτιάχνουμε 6 φύλλα (για τη ζύμη χρειάζεται μόνο νερό, αλεύρι, λίγο αλάτι και όταν τα ζυμώσουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα ξαναζυμώνουμε όλα μαζί. Φτιάχνουμε αρκετή και τη μοιράζουμε σε 6 μπαλάκια τα οποία τα ανοίγουμε, με πλάστη, έτσι ώστε να έχουμε 6 λεπτά φύλλα .Συνταγή μπορείτε να δείτε και εδώ)
Βάζουμε 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο στο ταψί για να μην κολλάει .
Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί μας και ρίχνουμε γέμιση .
Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο και βάζουμε γέμιση .
Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο και βάζουμε γέμιση.
Στο τέλος σκεπάζουμε με 2 φύλλα και αφού ρίξουμε λίγο νερό, ρίχνουμε 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο.
Η πίτα μας είναι έτοιμη για φούρνο.
Την ψήνουμε στους 180 οC .
ακριβως ετσι την κανω κι εγω.μονο οτι δεν βαζω γαρυφαλλο.θα το δοκιμασω ομως!!!.