Χοιρινό με κρούστα από πράσινο πιπέρι και σως ροδιού

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα από πράσινο πιπέρι και σως ροδιού

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα από πράσινο πιπέρι και σως ροδιού

 

Υλικά:

  • 1 κομμάτι χοιρινό  περίπου 1,5 kg
  • 2 ρόδια
  • 200 ml νερό
  • 1 φακελάκι πράσινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Κοπανάμε απαλά το πράσινο πιπέρι και το ανακατεύουμε με το σκόρδο (σε σκόνη) και το αλάτι(περίπου 1 κουταλιά της σούπας, ανάλογα τα γούστα).
Τρίβουμε το κρέας με το μείγμα καλά και το  τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το κρέας στο φούρνο και ρίχνουμε  νερό, έτσι ώστε καλύψει περίπου το κρέας έως τη μέση.
Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου πιει όλα τα υγρά και στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε τα σπόρια από το ρόδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε με ζεστό νερό και τα αφήνουμε για λίγο.
Τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι, πετάμε το νερό και τα πιέζουμε καλά , έτσι ώστε να πάρουμε ολόκληρο το χυμό , τον οποίο τον συλλέγουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε στον χυμό ροδιού το  ξύδι βαλσάμικο και το μέλι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια ελαφρώς πηκτή σάλτσα.
Αλείφουμε το κρέας με τη μισή σάλτσα ροδιού και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά για να ενσωματωθούν αρώματα και οι γεύσεις.
Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ροδιού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.