Κουρκούτι για μπακαλιάρο ή για κολοκυθάκια τηγανιτά !
Πριν περάσουμε τον μπακαλιάρο ή τα κολοκυθάκια από το κουρκούτι τα περνάμε από σκέτο αλεύρι πρώτα για να καθίσει το κουρκούτι επάνω.
Υλικά για το κουρκούτι:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 μπύρα
- νερό όσο πάρει (περίπου 500 γραμμάρια)
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το κουρκούτι:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι.
Αφήνουμε λίγο να ενεργήσει η μαγιά (για περίπου μισή ώρα) και μετά προσθέτουμε και το αλεύρι.