Μπακαλιάρος στο φούρνο με χορταρικά
Υλικά Συνταγής (για 8 άτομα) :
- 1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος σε κομμάτια
- 2 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένα πράσα
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένα σέσκουλα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- ελάχιστο αλάτι
- άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής:
Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά πολύ καλά και σχολαστικά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε τις σταφίδες, τον πελτέ ντομάτας (αραιωμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό) και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ τοποθετείτε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και στρώνετε από πάνω τα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέτετε τη σάλτσα που έχει η κατσαρόλα και τοποθετείτε το πυρέξ στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ψηθεί πασπαλίζεται με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!
Οι φωτογραφίες είναι από Chez Basilic και Cookthinker