Γεμιστά αμπελόφυλλα και κολοκυθοανθοί με κυδωνάτες πατάτες
GD Star Rating
loading…
loading…
Καλοκαιρινό, υγιεινό και ελαφρύ φαγητό! Αν τα υλικά είναι και από τον κήπο μας τόσο το καλύτερο!
Υλικά:
- Ρύζι basmati(περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε τεμάχιο)
- 4-5 Κρεμμύδια φρέσκα και 1 ξερό(ψιλοκομμένα)
- Δυόσμο(ψιλοκομμένο)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 Αποξηραμένα βερίκοκα(ψιλοκομμένα)
- Κουκουνάρι
- Λίγο λάδι για τη γέμιση
- Κολοκυθοανθοί(24)
- Αμπελόφυλλα(10)
Η δοσολογία είναι ανάλογα τα τεμάχια και το μάτι της νοικοκυράς!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Αφού γεμίσουμε τα αμπελόφυλλα και τους κολοκυθοανθούς , τα στρώνουμε σε ταψί κοντά κοντά στριμώχνοντας τα με πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Αφού γεμίσουμε τα αμπελόφυλλα και τους κολοκυθοανθούς , τα στρώνουμε σε ταψί κοντά κοντά στριμώχνοντας τα με πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Προσθέτουμε λάδι και νερό, όχι όμως να σκεπαστούν εντελώς.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 – 45 λεπτά.
Αφού ψηθούν, τα σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 – 45 λεπτά.
Αφού ψηθούν, τα σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο προς φάγωμα !
GD Star Rating
loading…
Γεμιστά αμπελόφυλλα και κολοκυθοανθοί με κυδωνάτες πατάτες,
loading…