Ιταλική Κρέμα Μασκαρπόνε Ιταλίας
Υλικά Συνταγής:
- 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή δύο φλιτζάνια ανθότυρο
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί φρουτώδες
- 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
- ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φρούτων
Εκτέλεση Συνταγής:
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο κρασί.
Το βράζουμε για 2 λεπτά σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα.
Αφήνουμε τη μους για 4 ώρες στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς αλεσμένους ή πασπαλίζουμε (με τη βοήθεια του σουρωτηριού) με καφέ.