Σαρακοστιανή σαλάτα με χταπόδι και σταμναγκάθι!

Ο Βασίλης Καλλίδης μας φτιάχνει μια σαλάτα, που ταιριάζει στη Καθαρά Δευτέρα και στη νηστεία γενικότερα, με χταπόδι και σταμναγκάθι.
Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα, όπως επίσης και το βίντεο που μπορεί να αργήσει λίγο να φορτώσει και να φαίνεται ένα κενό στη θέση του.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
  •  3 παντζάρια
  •  3 πατάτες 
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης 
  • 250 γραμμάρια σταμναγκάθι
  •  10 ντοματίνια
  •  1/2 κούπα μαϊντανό
  •  1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κούπα μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι ή χαρουπόμελο)
  •  1/2 κούπα ελαιόλαδο
  •  λίγοι κόκκοι πιπεριού 
  • 2 κουταλιές της σούπας  μέλι 
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τυλίγουμε το χταπόδι σε αλουμινόχαρτο βάζουντας το με το ξύδι, το μέλι, τη δάφνη, το μπαχάρι και το ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Το ίδιο κάνουμε με τα πατζάρια (μόνο τους βολβούς) και τις πατάτες και το βάζουμε πλάι στο χταπόδι να ψηθούν και αυτά.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ και τις αποφλοιώνουμε.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το σταμναγκάθι και τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
Βάζουμε και τα πατζάρια κομμένα σε τέταρτα, τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
Κόβουμε και το χταπόδι σε κομματάκια και το βάζουμε στη σαλάτα. περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγο από το ζουμί του χταποδιού, βάζουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και είναι έτοιμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.