Σουπιές γιαχνί με καπαρόφυλλα από τον Βασίλη Καλλίδη!

Ένα ακόμα σαρακοστιανό φαγητό και μια ακόμη ιδέα για το τι θα μαγειρέψουμε στη νηστεία!
Πιο κάτω θα βρείτε τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της γραμμένα, όπως επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο (μπορεί να αργήσει λίγο να φορτώσει και να φαίνεται κενό στη θέση του) ,για περισσότερες λεπτομέρειες!

 

ΥΛΙΚΑ

  •  500 γραμμάρια φιλέτα σουπιάς
  •  1 κονσέρβα ντοματίνια Σαντορίνης 
  • 3 πιπεριές 
  • 1 κρεμμύδι
  •  1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κούπα καπαρόφυλλα 
  • 1 κούπα μαϊντανό
  •  1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αχνίζουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις σουπιές και τα ντοματίνια.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καπαρόφυλλα ή κάπαρη ξαρμυρισμένη,το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Συνοδεύονται με ρύζι ή με πατάτες ή με ζυμαρικά βίδες ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.