Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου»

GD Star Rating
loading…

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στη μέση χωρίς πέτσα
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του  γλυκού τσίλι ή καγέν ή μπούκοβο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • ξύσμα  από 2 λεμόνια ή  λάιμ
  • χυμό από 1 λεμόνι ή  λάιμ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές κάρυ σκόνη
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα μπούτια κοτόπουλου,βγάζοντας την πέτσα τους.
Τα κόβουμε – χωρίζουμε στα δύο και τα χαράζουμε.
Ανακατεύω όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρω το κοτόπουλο όσο περισσότερο γίνεται.
Βάζω σε σχάρα και ψήνω στους 180οC για 40-50′ σε προθερμασμένο φούρνο.

Συνοδεύεται με ρύζι basmatti

 

Για τη σάλτσα Ραϊτα:

Σάλτσα Ραΐτα

Σάλτσα Ραΐτα

 

Υλικά:

  • γιαούρτι
  • κύμινο
  • αγγούρι σε κυβάκια
  •  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση για τη Ραΐτα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μπορούμε να προσθέσουμε και κάρυ ή πάπρικα.

 

Σάλτσα Κοσαμπάρι:

Σάλτσα Κοσαμπάρι

Σάλτσα Κοσαμπάρι

 

Υλικά:

  • Δυόσμο
  • 2 κουταλιές ινδοκάρυδο
  • Ανανά κομμένο σε κυβάκια
  • Μπούκοβο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

 

 

 

Εκτέλεση: 

Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η σάλτσα μας.

 

Για το κάρυ:

Υλικά:

  • 1 κουταλιά σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σκόνη σκόρδο
  • 1 κουταλιά μάραθο
  • 1 κουταλιά κάρδαμο
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο
  • 1 κουταλιές κιτρινόριζα ή κουρκουμά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Βάζουμε και λίγο σκόνη τσίλι, άν το θέλουμε λίγο καυτερό.Το κάρυ είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα, γλυκάνισο και ότι άλλο θέλετε.

GD Star Rating
loading…
Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου», 4.4 out of 5 based on 5 ratings