Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας από τα κορίτσια του Junior Master Chef στον τελικό!

GD Star Rating
loading…

 

Δείτε το βίντεο με την τούρτα, που τους παρουσίασε η Εβίτα από τις «Γλυκιές Αλχημείες» και  που διαγωνίστηκαν τα κορίτσια του Junior Master chef στον τελικό.
Επίσης δείτε, μετά το βίντεο , τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα.
Το βίντεο μπορεί να αργήσει να φορτώσει λίγο…υπομονή!

 

Υλικά:

Για το cake

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 170 γραμμάρια αλεύρι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 60 γραμμάρια πέρλες
  • Βανίλια
  • Αλάτι

Για τη μους

  • 265 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 115 γραμμάρια παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάς

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

  • 400 γραμμάρια νερό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φλούδα από μισό λεμόνι
  • 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το cake
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά σε γρήγορη ταχύτητα έως ότου αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες εναλλάξ με το γάλα. (λίγο γάλα- λίγο αλεύρι). Τέλος προσθέτουμε τις πέρλες, ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 15cm και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170οC βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Για τη μους
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 115 γρ. κρέμας σε παχύρρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με το μίγμα λευκής σοκολάτας ανακατεύουμε με το σύρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά. Μόλις το μίγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γκανάς
Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το cake σε τρεις δίσκους. Το πάνω μέρος το τρώμε.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στη βάση. Σιροπιάζουμε, προσθέτουμε τη μους και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Τελευταίο αφήνουμε τον τρίτο δίσκο, τον οποίο σιροπιάζουμε επίσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Γλασάρουμε την τούρτα με την γκανάζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο φούξια με τη ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα. Ανοίγουμε φύλλο με τη ροζ ζαχαρόπαστα και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε. Πλάθουμε με την τυρκουάζ ζαχαρόπαστα ενα μπαστουνάκι, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το καρφώνουμε στην κορυφή της τούρτας.
Με την κίτρινη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τη φλόγα και τοποθετούμε πάνω στο `’κερί».

GD Star Rating
loading…
Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας από τα κορίτσια του Junior Master Chef στον τελικό!, 4.4 out of 5 based on 51 ratings