Ιταλική Κρέμα Μασκαρπόνε Ιταλίας

Κρέμα Μασκαρπόνε

Κρέμα Μασκαρπόνε

Υλικά Συνταγής:

  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή δύο φλιτζάνια ανθότυρο
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί φρουτώδες
  • 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φρούτων

Εκτέλεση Συνταγής:

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο κρασί.
Το βράζουμε για 2 λεπτά σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα.
Αφήνουμε τη μους για 4 ώρες στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς αλεσμένους ή πασπαλίζουμε (με τη βοήθεια του σουρωτηριού) με καφέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.