Κουλουράκια με ούζο
Τα μεθυσμένα κουλουράκια ! ! ! ! ! !
Σερβίρονται με τσάι ή με καφέ ! ! ! ! !
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ούζο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Αλέυρι όσο πάρει
Λίγη ζάχαρη και κανέλλα σκόνη για το τύλιγμα
Εκτέλεση συνταγής:
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το ούζο, τη ζάχαρη και το λάδι.
Τα χτυπάμε λίγο με ένα σίρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, πρόσθέτουμε τη μαστίχα, λίγο αλέυρι, το μπέικιν μπάουντερ με την σόδα και ανακατεύουμε.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, όσο πάρει, ώσπου να γίνει μία ζύμη κάπως μαλακή και να έχει ελαστικότητα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη, την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια και τα βουτάμε ένα-ένα στην ζάχαρη με την κανέλλα (την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα πιάτο).
Τοποθετούμε σε ένα βουτηρωμένο ταψί τα κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.