Τεμπούρα (γιαπωνέζικα κεφτεδάκια)
Υλικά (6 άτομα):
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό καρότο τριμμένο
1μικρό κουτί μπύρα
3-4 κουταλιές της σούπας αρακά
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον αρακά και το καρότο να ξανθύνουν.
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μπύρα ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει χυλός.
Προσθέτουμε στο χυλό το μίγμα από το καρότο, τον αρακά, το κρεμμύδι (χωρίς το λάδι), αλάτι και πιπέρι.