Μεθυσμένο Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Υλικά για τέσσερα άτομα:
1 κιλό γουρουνόπουλο
1 1/2 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση μικρές)
1 κουτί μεγάλο μπύρα
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
1/2 κούπα λάδι
Χυμό 2 λεμονιών
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, Πλένουμε καλά το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε τη μπύρα, το σκόρδο και το λεμόνι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρούμαι το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στην συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε, αν μας αρέσει, και μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα, την οποία διαλύουμε στο λεμόνι πριν το ρίξουμε στο ταψί,