Σουπιές με σπανάκι και ρύζι Basmatti
Υλικά για 4 άτομα:
2 μέτριες σουπιές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 της κούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα
2 καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
1/2 της κούπας ούζο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Καθαρίζουμε τις σουπιές (αν δεν ξέρουμε παρακαλούμε τον ψαρά να το κάνει για εμάς).
Τις τεμαχίζουμε σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε το σπανάκι όπως τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τις σουπιές να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα καρότα. Αφού σοταριστούν και αυτά λίγο
προσθέτουμε το καλαμπόκι, το σπανάκι, τον άνηθο και το σέλινο.
Ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν μαραθεί το σπανάκι, σβήνουμε το φαϊ με το ούζο (το ρίχνουμε σιγά σιγά για να εξατμιστεί το αλκόολ). Προσθέτουμε αλάτι (περίπου μία κουταλιά της σούπας) και πιπέρι κατά προτίμηση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισοσκεπασμένο να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό για να μην μας αρπάξει το φαϊ.
Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι κατα προτίμηση basmatti.
Καλή επιτυχία!!!