Σούπα με κυδώνια και γαρίδες
Υλικά:
- 18 γαρίδες (κατεψυγμένες ωμές)
- 20 κυδώνια
- 1 βαζάκι μαγειρεμένα ρεβίθια (400 g)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά ξερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ζωμό ψαριού ή νερό.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι: κόκκινες και πράσινες πιπεριές, πράσα (και τα πράσινα φύλλα), σκελίδες σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα).
Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά σπασμένη σε πολλά κομμάτια (χωρίς τους σπόρους), το αλάτι,τη δάφνη και αφήνουμε στη φωτιά για ένα λεπτό περιπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί.
Βάζουμε το μίξερ με την κάθετη ανάμιξη μέχρι να μην βλέπουμε πλέον κομμάτια από τα υλικά.(εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλέντερ αν δεν έχουμε μίξερ κάθετης ανάμιξης).
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τα 4 φλιτζάνια ζωμό ή το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά,αφαιρώντας τον αφρό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κυδώνια, τις γαρίδες, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και τα ρεβίθια στραγγισμένα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν 25 έως 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρεται με σαλάτα.
Καλή όρεξη.
Είναι μια νόστιμη σούπα!