Πορτοκαλόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρουστα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή 1/2 – 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν- πάουντερ
- 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1-2 βανίλιες
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
Κόβουμε όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, τσαλακώνουμε ένα-ένα τα κομμένα φύλλα, σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς .
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει και δέσει το σιρόπι, αφαιρούμε την φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε σιρόπι.
Συνοδεύεται με σαντιγί ή παγωτό.
μμμμ!!!καλή απόλαυση!!!
Η φωτογραφία είναι από kawabata