Ξινή μπεσαμέλ
Υλικά σάλτσας :
- 2 αβγά
- χυμός 2 λεμονιών
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει λίγο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην σβολιάσει.
Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα σταδιακά το χυμό των λεμονιών.
Αναμειγνύουμε την κρέμα με το αβγολέμονο και ξαναβάζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει.
Η σάλτσα αυτή συνοδεύει πολύ ωραία τους λαχανοντολμάδες και τους κάνει νοστιμότατους!
Οι φωτογραφίες είναι από rjw1 και Jexweber.fotos