Μοσχαρόσουπα λαχταριστή και δυναμωτική!
Υλικά για 4 άτομα:
- Μισό κιλό μοσχάρι για σούπα, κομμένο σε μερίδες
- 3-4 καρότα ,καθαρισμένα και κομμένα στα 2
- 3-4 κολοκυθάκια ,καθαρισμένα και κομμένα στα 2
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα,πλυμένη καλά
- 1 ματσάκι σέλινο
- 3-4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα 2
- μίση με μία κούπα κριθαράκι ή ρύζι (ανάλογα άν την θέλουμε πηχτή ή όχι)
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε με νερό μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το μοσχάρι μας να βράσει, με λίγο αλάτι, μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει.
Δεν μπορώ να σας δώσω χρόνο, γιατί μοσχάρι με μοσχάρι διαφέρει…περίπου 45 λεπτά.
Μόλις λοιπόν αρχίζει να μαλακώνει το κρέας μας ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι ή το ρύζι και το λάδι.
Περιμένουμε να βράσουν και τα λαχανικά μας και το κρέας μας…αν βράσουν τα λαχανικά και το κρέας θέλει ακόμα, τότε αφαιρούμε τα βρασμένα λαχανικά και αφήνουμε ακόμα το κρέας μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος ρίχνουμε το κριθαράκι ή το ρύζι και το βράζουμε και αυτό για περίπου 15 λεπτά.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το λάδι. Δεν θέλω να βράσει πολύ το λάδι μου, γιατί δεν είναι υγιεινό.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο και να το προσθέσουμε.
Καλή μας όρεξη!