Πάβλοβα χειμωνιάτικη με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη στο “πρωινό μου” του megachannel!
ΥΛΙΚΑ για τη μαρέγκα:
- 150 γραμμάρια ασπράδια αυγών
- 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ για το γλυκό:
- 1 κιλό πορτοκάλια καθαρισμένα
- μισό κιλό ζάχαρη
- διάφορα μπαχάρια
Για το σερβίρισμα:
- μισό κιλό γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
Στη συνέχεια στρώνουμε την μαρέγγα κια ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 120 βαθμούς.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και σιγοβράζουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 1 ώρα.
Σερβίρουμε την πάβλοβα με γιαούρτι.