Η μπουγάτσα mou… Μια μοναδική παραλλαγή με μήλα από τον Άκη στο “Πρωινό mou”.
Μπουγάτσα με μήλο και ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη στην εκπομπή του Mega Channel, “Πρωινό mou”, σήμερα 22/2/2012.
Δείτε το βίντεο, τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα παρακάτω.
Το βίντεο αργεί λίγο να εμφανιστεί και στη θέση του υπάρχει ένα κενό…λίγο υπομονή και κατανόηση!
Καλή επιτυχία!!!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φύλλο σφoλιάτας
- 3 μήλα
- κανέλα
- ζάχαρη
- σταφίδες
- ξηροί καρποί
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:
- 3 κρόκοι αυγών
- 400 γραμμάρια γάλα
- 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
- 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ
- 75 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγο βούτυρο στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και κόρν φλάουερ. Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα αυγού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.
Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στη κατάψυξη(5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.
Τρίβουμε στη συνέχεια τα μήλα(βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα μήλα), σουρώνοντας λίγο προσθέτοντας κανέλα, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.
Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.
Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.
Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.
Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.
Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.
Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοσ στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.