Κοτόπουλο με μπύρα από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”.
Κοτόπουλο με μπύρα και πατάτες στο φούρνο μας έφτιαξε σήμερα ο Άκης στο “Πρωινό μου” και μας εξέπληξε με το κόλπο που έκανε με την μπύρα.
Εγώ το ήξερα με γυάλινο μπουκάλι αλλά με το κουτάκι μου φαίνεται πιο καλό γιατί δεν με αγχώνει καθόλου μήπως σπάσει το μπουκάλι.
Δείτε τα υλικά, το βίντεο (μπορεί να αργήσει να φορτώσει και να φαίνεται κενό στην αρχή…λίγο υπομονή) και την εκτέλεση παρακάτω.
Καλή μας όρεξη!!!
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ξερό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο
- βούτυρο
- 1 κουτάκι μπύρας
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κουταλιές σομιγδάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το αλατοπίπερο (2 κουταλιές), το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε.
Χωρίζω το μείγμα σε 3 μέρη.
Στο ένα μείγμα βάζω ένα κομμάτι βούτυρο, ανακατεύω και το βάζω κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου.
Το δεύτερο μείγμα το πασπαλίζω πάνω από το κοτόπουλο.
Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στο ταψί.
Λιώνω λίγο βούτυρο στο τηγάνι και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε τη μισή μπύρα μέσα στο ταψί.
Ρίχνω το σιμιγδάλι στο ταψί και ανακατεύω.
Με ένα χωνί ρίχνω τα μυρωδικά από το τρίτο μείγμα μέσα στο κουτάκι της μπύρας, το βάζω στο ταψί όρθιο .
Βάζουμε το κουτάκι μπύρας μέσα στο κοτόπουλο από πίσω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.
Την μπύρα την ήπιε το κοτοπουλο και ετσι δεν καταφεραμε να φαμε 🙂