Πανσέτα με σάλτα πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πανσέτα 1,5 κιλό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα:

  • 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια – 150 γραμμάρια μάυρη ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χαράζουμε την πανσέτα, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με λάδι.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και  σοτάρουμε την πανσέτα .
Ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο και μυρωδικά (δεντρολίβανο και ρίγανη).
Τυλίγουμε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες, ξεσκεπάζοντας και ψήνουμε μέχρι που να πάρει χρώμα.
Στο τηγάνι που σωτάρουμε την πανσέτα προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Όσο βράζει ξαφρίζουμε. Όταν δέσει η σάλτσα, αν θέλουμε τη σουρώνουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.