Ριγκατόνι με τριμμένα τυριά και σάλτσα με πικάντικη μουστάρδα
Υλικά για 6 άτομα:
- 500 γραμμάρια ριγκατόνι
- 400 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα (γκούντα, κασέρι, ρεγκάτο)
- 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ριγκατόνι όπως αναγράφουν στις οδηγίες μαγειρέματος στη συσκευασία.
Ρίχνετε το βούτυρο να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι .
Προσθέτετε το σκόρδο και τα καρύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και ανακατεύετετε καλά (προαιρετικά ρίχνετε και λίγο κέτσαπ).
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Αν χρειάζεται, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι.
Ρίχνετε τα βρασμένα ριγκατόνι στο τηγάνι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα τριμμένα τυριά.