Εκμέκ με μελομακάρονα – Στέλιος Παρλιάρος
Σας περίσσεψαν μελομακάρονα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε ; Ή δεν σας πέτυχαν,σας έσπασαν φέτος τα μελομακάρονα σας; Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει ένα τρόπο για να αξιοποιήσουμε ότι δεν θέλουμε και δεν πρέπει να πετάξουμε! Με τέτοια κρίση τίποτα δεν πάει χαμένο!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- μελομακάρονα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 500 γραμμάρια γάλα
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 80γραμμάρια κορν φλάουερ
- 1 κλωναράκι φυσική βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα την βανίλια και τα 40 γρ. ζάχαρη και το τοποθετούμε στην φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα 40 γρ. ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος (πριν ζεσταθεί) και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει την αδειάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα που τα έχουμε απλώσει σ’ ένα πυρέξ ή ταψί.. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με καρύδια, μέλι και κανέλα.
httpv://www.youtube.com/watch?v=K-YLnWk0jH4&feature=related
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 10 – 12