Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”
ΥΛΙΚΑ
- 4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στη μέση χωρίς πέτσα
- 300 γραμμάρια γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι ή καγέν ή μπούκοβο
- 2 κουταλιές μέλι
- ξύσμα από 2 λεμόνια ή λάιμ
- χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουταλιές κάρυ σκόνη
- φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα μπούτια κοτόπουλου,βγάζοντας την πέτσα τους.
Τα κόβουμε – χωρίζουμε στα δύο και τα χαράζουμε.
Ανακατεύω όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρω το κοτόπουλο όσο περισσότερο γίνεται.
Βάζω σε σχάρα και ψήνω στους 180οC για 40-50′ σε προθερμασμένο φούρνο.
Συνοδεύεται με ρύζι basmatti
Υλικά:
- γιαούρτι
- κύμινο
- αγγούρι σε κυβάκια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση για τη Ραΐτα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μπορούμε να προσθέσουμε και κάρυ ή πάπρικα.
Υλικά:
- Δυόσμο
- 2 κουταλιές ινδοκάρυδο
- Ανανά κομμένο σε κυβάκια
- Μπούκοβο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η σάλτσα μας.
Υλικά:
- 1 κουταλιά σκόνη κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σκόνη σκόρδο
- 1 κουταλιά μάραθο
- 1 κουταλιά κάρδαμο
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κουταλιά κόλιανδρο
- 1 κουταλιές κιτρινόριζα ή κουρκουμά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Βάζουμε και λίγο σκόνη τσίλι, άν το θέλουμε λίγο καυτερό.Το κάρυ είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα, γλυκάνισο και ότι άλλο θέλετε.
Δεν έμεινα ικανοποιημένη απο την συνταγή.απεχει πολυ απο το κοτόπουλο ταντουρι.