Κότσι στο φούρνο με ξινολάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κότσι
- μυρωδικά
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- μαραθόσπορο
ΥΛΙΚΑ για το ξινολάχανο:
- 200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο κομμένο
- 200 γραμμάρια λευκό λάχανο κομμένο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ξινόμηλο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (50 γραμμάρια)
- 1 κύβο μυρωδικών
- 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλάκι μαραθόσπορο
- 1 κουταλιά βούτυρο
Δείτε το βίντεο παρακάτω :
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο και αλοίφουμε το κότσι καλά.
Στη συνέχεια τυλίγουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 4 – 5 ώρες πάνω σε σχάρα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το λάχανο και μόλις μαλακώσει προσθέτουμετο ξινόμηλο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον κύβο καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.