Κοτόπουλο σουβλάκι
Υλικά:
- Περίπου μισό κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους περίπου 3 cm.
- 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια των 3 cm.
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστά
- Ντομάτες τύπου Cherry
Για το μαρινάρισμα:
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Λίγο κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και προσθέστε το κρέας.
Αφήστε το για τρεις ώρες.
Βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε σουβλάκια στη σειρά εναλλάξ ,αφού έχετε ετοιμάσει προηγουμένως τη σχάρα και τα κάρβουνα.
Ψήνουμε τα σουβλάκια έως και 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσοχή! Μην τα ψήσετε πάρα πολύ γιατί θα στεγνώσουν. Θα πρέπει να παραμείνουν ζουμερά.
Εν τω μεταξύ, αλείψτε πίτες για σουβλάκι με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και τοποθετήστε τες στη σχάρα για λίγα λεπτά.
Αφού ψηθούν, αλείψτε τις πίτες με τζατζίκι , προσθέστε ένα σουβλάκι και κάντε το ένα σάντουιτς.